- Autor: drobek1
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuřecí prsa bez kůže | 250 | 
| Zelí bílé kysané | 150 | 
| Brambory zimní | 150 | 
| Cibule | 50 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 | 
| Mouka pšeničná hladká | 10 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2690 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 64, 
                                                        Tuky (g): 23, 
                                                        Sacharidy (g): 44,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 9,
                                                        Vláknina (g): 9,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Prso rozkrojíme tak, aby vznikla placka pokud možno stejné síly. Jemně z jedné strany naklepeme, osolíme a opepříme. Na to dáme přiměřenou hromádku kyselého zelí, vše svineme a převážeme provázkem, nebo zajistíme párátky. Na troše oleje opečeme ze všech stran, vyjmeme, na výpeku orestujeme cibuli, zalijeme trochou vývaru nebo vody s přídavkem masoxu. (mně nevadí) Vložíme zpět závitky a pod pokličkou dusíme až je závitek uvařený skrz. Závitky znovu vyjeme, zapudrujeme přes sítko moukou, přiklopíme pokličkou a počkáme až se mouka ztratí. Vložíme znova závitky a necháme prohřát. Podáváme s bramborami, zalité zahoustlou šťávou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









